Vegen er ope, men krev vinterdekk og eller kjetting.

Firmatur

Ta med deg kollegaene på firmatur, med moglegheit for pedagogisk påfyll i vakre omgjevnader. Opplev meistring saman, med topptur til Galdhøpiggen. Nyt ein betre middag i vår flotte matsal der du finn roen etter ein lang dag ute.

Juvasshytta vart bygd i 1884 av Stor-Knud Vole. Han og kona Kari dreiv Juvasshytta saman fram til sonen Vesle Knut og kona Rønnaug tok over. I frå 1956 til 2006 var det Tora og Ragnhild Vole som dreiv hytta. Syskenparet Per Arne og Silje Vole arva i 2006 hytta av Ragnhild, og saman med sine foreldre Anne og Per har dei drive hytta dei siste 13 åra.

Den fyrste hytta som vart bygd i 1884 var ei steinbu som var 8 alen lang og 6 alen brei. Denne hytta har vi bygd opp ein kopi av som vi brukar ved særskilde høve, og serverer god mat og drikke til gruppar som ynskjer ei ekstra fin avslutning på toppturen sin.

På Juvasshytta har vi 120 sengeplassar fordelt på 36 rom. Du kan velje mellom overnatting på rom med 2 - 4 senger, (dusj/wc på rommet ) eller

2-5 sengs rom i nytt losjibygg (dusj/wc i korridor). Vi har ikkje hotellstandard, men nyoppussede rom i hovedhuset og relativt nytt losjihus over tunet.

I eldste avdelinga av hytta har vi restaurert og bygd om til møterom med storskjerm i 2.etage.

Juvasshytta ligger på 1840 moh, og er det næraste utgangspunktet for å bestige Galdhøpiggen. I tillegg driv vi hytta på toppen av Galdhøpiggen.

I 2013/2014 vart det bygd stor, flott matsal som vi nå er veldig stolte av.

Her har du panoramautsikt til både Galdhøpiggen og Glittertind samt mange andre tinder i Jotunheimen.

Kjøkenet legger vekt på heimelaga mat. Mange av råvarene er lokale og kortreist. Vekemenyen består av elg, hjort, rein, fisk og tradisjonell festmat for Gudbrandsdalen. Alt brød bakar vi sjølve.

Spesialtur

Soloppgangstur: (Tidsrom: 1.juni – 30.juni)

1000,- per person.

Oppmøte Juvasshytta kl 23.30

Går vanlege ruta opp til Galdhøpiggen. Når vi kjem på toppen går vi inn i hytta. Her serverer vi enkel spekemat/fingermat og noko godt i glaset. Vi ser soloppgangen og går ned til Juvasshytta for å nyte en bedre frukost i matsalen før resten av gjestene på huset vaknar til liv.

Ynskjer ikkje større gruppar en 20 personer, dette for å halde det litt ”intimt” og ekslusivt.

Bør vera fint vêr.

Eigen guide til Galdhøpiggen:

6000 kr inntil 12 personar

Pris per pers: 500,- dette for gruppar på 12 personer eller fleire.

Etter tur kan vi ved ynskje tilby fylgjande:

Alternativ 1: spekemat/ fingermat / ost og liknande 150,-, samt drikke kan serveres i steinbua. Her kan vi fyre opp, leggje reinsskinn på benkane og fortelje litt historie frå Juvasshytta.


Alternativ: 2: reinssupe 180,- enten inne i matsalen (bør ha avgang kl 09 for dei som ynskjer maten inne) eller utanfor i steinbua.


Alternativ 3: Tallerkenrett/ hovudrett inne i matsalen, 280,-


(Pris pr. pers mat i steinbua, spekemat/fingermat: 150,- + drikke einingspris, kjem an på kva folk vil ha: mineralvatn 35,-, champagne (ca. 450,- pr flaske), øl 85,- vinglass 85,-)


For tilbod og tilgjenge kontakt oss på telefon 612 11 750 eller send oss ein mail på post@juvasshytta.no

"Skal hilse fra fjellet - det evige land,

hvor moskus og jerven har bolig.

Min lengsel dit inn er blitt som en brann.

Kun der får jeg fred og blir rolig"

Utdrag frå "Skal hilse fra fjellet" av Jon Østeng Hov.